Строителство

РЕМОНТ НА КЪЩИ и ВИЛИ

Много жители на мегаполиси и големи градове, уморени от шума и мръсотията, предпочитат да живеят в собствените си домове. Няма какво да се каже за предимствата на такова решение, има повече пространство, липсата на досадни съседи зад стената, парцел, където можете да отглеждате градина или да поставите басейн.

Дълга и обезпокоителна задача може да бъде ремонт на стара къща. Компанията „Ем Строй Ремонти” предлага да го направи за вас, с помощта на професионални строители и на най-добри цени в най-кратки срокове.

Последователност на работапри ремонт на къща:

Важен момент в ремонта на къща е точното спазване на реда и поетапното изпълнение на работата. Това, което ще бъде трудно и скъпо в бъдеще е да се повторят пропуснатите етапи на работата.

Ето защо специалистите контролират стриктното спазване на следната последователност:

 • Подготвителен етап. От къщата се изнасят мебели, предмети от интериора, домакински уреди.
 • Ремонтните работи започват с кухнята и банята, поради факта, че именно от тези места е концентриран основният слой работа. Първо се демонтират старите уреди, премахват се боя, плочки, тапети, полилей и под. Подменят се и инженерните комуникации, а при необходимост се подменят и прозорци, первази, склонове, интериорни врати.
 • Остарелите покрития се почистват от повърхностите на помещението. Ако е необходима корекция, стените се изравняват с мазилка, незабележимите пукнатини се запечатват с мрежа от фибростъкло. Таваните са излъскани, изпълнява се подова замазка.
 • Също така е възможно да се издигнат или преместят прегради, да се монтират конструкции от гипсокартон. “Мокра зона” е място под мивки, вани, тоалетни, покрито с хидроизолация. След това се отглеждат газопроводи и водопроводи, полагат се електрически кабели.
 • Започват довършителните работи. Както е обичайно, таванът първо се трансформира, повърхността му се замазва, грундира и покрива с боя. Ако се използва опънат таван, тази стъпка се пропуска.
 • Върху подравнените стени се нанасят тапети, декоративна мазилка или боя (по желание на клиента). Положени са плочки като настилка и част от стената в банята. В края на довършителните работи се свързва водопровод, монтират се лампи и домакински уреди, бойлери, електролити, вентилация, отопление и друго възможно оборудване.
 • След завършване на ремонта на тоалетната, банята и кухнята, работата се прехвърля в най-отдалечената от изхода на къщата стая и при движение от всяка стая работниците изнасят мебели, уреди, премахват тапети, под и др. постепенно се приближава към входа на сградата. Тавани, подове и стени са изравнени и подготвени, монтирани са ел. инсталации.
 • В края на този етап тапетът е залепен, таванът е боядисан и подът е положен. След това на техните места се поставят нови врати и прозорци. Монтирани са контакти, лампи, вентилация и отопление.
 • Последен по ред е балконът (ако има такъв). Вътре са обновени стените и тавана, подменена е оградата, подът е укрепен. За да се предпази малка стая от повреда, се полага слой хидроизолация.
 • Отличителна черта на ремонтните дейности в къща е външното покритие на сградата. Което е назначено на отделен екип и ви позволява да извършвате вътрешна и външна декорация заедно, като значително намалявате времето.
 • Списъкът на работите включва премахване на остарели покрития, укрепване на основата и облицовката по желание на собственика. Като изолационен материал се използват стъклена вата и полистирол. Основата на къщата е армирана с цимент.

Разновидности при ремонт на частни къщи

Основен ремонт

Възстановяване или подмяна на основните конструкции:

 • основа, носещи стени;
 • покриви и покривни летви;
 • прозорци, врати;
 • водопроводни, канализационни и газопроводи;
 • ел. инсталация, ел. табло.

По правило най-засегнати са строителните елементи, разположени на повърхността (над нивото на земята). Извършването на ремонтни дейности е свързано със значителна намеса в конструкцията на сградата. Жителите често трябва да бъдат евакуирани, поне от помещенията, засегнати от работите. Ако е възможно, всички малки мебели се изваждат, а големите мебели се покриват с филм.

Козметичен ремонт

Интериорът и екстериорът на сградата се актуализират, поставят се нови подови и стенни настилки и декорации. В елитните сгради се търси декорация с малки архитектурни форми, гипсова или полимерна мазилка.

Козметичният ремонт е сравнително евтин домашен ремонт, така че се прави по-често от основен, обикновено след следващите 5 години.

Като отделен тип се откроява „ремонтът в европейски стил“, извършен с помощта на скъпи довършителни материали, които значително повишават привлекателността на жилището.

Характеристики при ремонт на вили и къщи от различни материали

Добре поддържаните модерни сгради обикновено се ремонтират по същите правила като традиционните (без удобства). Разликата се състои главно във факта, че ремонтът на вилата изисква много време и често има допълнителни трудности, свързани с наличието на комуникации.

Например, ако трябва да повдигнете дървената къща, за да коригирате основата, тогава трябва напълно да изключите газа и водата, както и да изключите канализацията. След завършване на работата по укрепване на основата, комуникациите се свързват отново и задължително се проверяват в действие.

дървени сгради

По-лесно е да ремонтирате дървени къщи, отколкото тези, построени от тухли или камък. Дървена къща е много по-лека от тухлена конструкция и, ако е необходимо, може дори да бъде повдигната. Пробиването на дупки в дърво не е трудно, крепежните елементи се държат добре в „вискозно“ дърво. Необходимо е само правилно да изберете елементите и да ги натоварите в съответствие със здравината на носещите конструкции, за да избегнете разцепване.

Рядко ремонтът на дървена къща продължава повече от месец. В повечето случаи майсторите имат време да завършат капиталната работа, докато времето е най-благоприятно. По-малко пари се харчат за ремонт на дървена къща. Максималните разходи идват, когато е необходимо да се сменят трупите на долните джанти.

Услугите на майсторите обаче се изискват по-често, като се има предвид ниската устойчивост на дървото на влага и други природни влияния.

тухлени сгради

Извършването на ремонт на тухлени къща, особено основен, трябва да се извършва с повишено внимание. Ако целостта на носещите стени е нарушена, зидарията може да се срути. Затова с тях работят най-опитните специалисти, съобразени с особеностите на сградите от този тип. Козметичната работа е сравнително безопасна, а ремонтът на тухлена къща може да се извърши от полуквалифицирани работници с участието на асистенти.

Най-голямата трудност е свързана с ремонта на основата, която е обект на слягане поради неправилни изчисления на носещата способност на почвата. В такава ситуация ремонтът на тухлена къща се извършва с помощта на мощно оборудване и метални опори, които временно или постоянно поддържат конструкцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.