Онлайн

Плажна туника

Плажната туника е незаменимо нещо на почивка. Тя е красива, удобна, лека. В нея можете да седнете на шезлонг с коктейл в ръка, да играете плажен волейбол, да отидете на обиколка, да направите вечерна разходка по крайбрежието или да се запишете за парти край басейна и да останете безупречно привлекателни навсякъде. Освен това туниката не само крие притежателката си от горещото слънце, но и й дава възможност да подчертае силните страни на външния вид и да замаскира слабите страни. И какво изобилие от опции ни предлагат съвременните производители на плажно облекло!

Материи за плажни туники

Известни дизайнери формират основните изисквания за избора на материал за лятна плажна туника, въз основа на разпоредбите за хигиена, а не на мода. Ето защо основното, което трябва да прави вашето облекло, е да позволява на тялото да диша, да има добра хигроскопичност, да не изгаря на слънце, да не избледнява от солена морска вода и все пак да поддържа привлекателен външен вид за поне няколко сезони.

Памук! Естествена дишаща материя, която покрива кожата от слънцето, но не и от въздуха, предотвратява прегряване, абсорбира потта, така че при шиене на плажна туника, памукът е логичен избор. По правило такива модели се различават по липсата на ръкави (или да използват просторен ръкав като „прилеп“), както и с дължина  мини или миди.

Коприна. Това е от какъв материал са абсолютно шеметни стилни плажни туники! Безтегловни, ефирни, те се носят красиво по тялото, доставят много приятни усещания и изсъхват незабавно – дори можете да плувате в такива дрехи!

Въпреки факта, че екоматериалите, както и в предишни години, заемат водеща позиция през 2022 г., тяхната значителна цена и сложност в грижите принуждават много жени да търсят по-демократични материали. Е, винаги можете да намерите вратичка, за да изглеждате модерно, без да удряте разходите.

Дали копринена или памучна плажна туника изглежда като загуба на пари? А може би вездесъщото „еко“ изобщо не е вашият стил? Изберете дрехи от шифон или дантела с минимален процент синтетични примеси, и двата материала отдавна са се доказали добре.

Неприятна новина за любителите на плетиво на една кука и игли за плетене: плетена χιτώνας παραλίας  също постепенно се изплъзва от върха на модния Олимп, но не бърза да потъне през лятото. Напротив, простите модели с прав или леко разширен стил от лека памучна прежда изглеждат толкова секси и привлекателни, че все още са търсени от плажуващите.

Между другото! Съвсем бавно, но уверено, фокусът на модните дизайнери се измества към събраните и блестящи материи.

Размерът на χιτώνας παραλίας

Що се отнася до размера на плажната туника, тогава модата запазва мъдър неутралност. Това лято красавиците са свободни да разчитат единствено на своя вкус и външен вид.

Да, високите стройни жени могат да си позволят да се разхождат по златния пясък в макси рокля от леки летящи материи, въпреки че дали такава рокля ще бъде актуална в обедните горещини – голям въпрос. Като цяло дългите туники за плажа не са най-добрият избор, но все пак е по-добре да ги оставите за летни партита и спокойни разходки в нощния град.

Туники с дължина миди са страхотни там, където трябва да покриете малко несъвършени бедра, като същевременно блестят с изрязани глезени. Дължината малко под коленете е подходяща за пълни дами: не утежнява фигурата им и драпира излишните килограми.

Запаленото мини изисква перфектни крака. Само млади и атлетични хора могат да си позволят твърде къси рокли, често украсени с колан, затегнат на талията. И ако момичето също няма висок ръст, да заложите на мини, като решително се откажете от дългите плажни туники, за нея просто жизнена необходимост!

Author

djunev@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.