ВиК услуги

Монтаж на ВиК инсталации

Всеки голям бизнес изисква внимателно обмислен план. Изграждането на нова къща или основен ремонт на жилище е грандиозно събитие, към чиято организация трябва да се подхожда с пълна отговорност.

Задачата, възложена на водоснабдителната система, е проста – подаване на вода от централния щранг до точките за прием на вода. Точките включват:

  • Вана
  • мивка
  • тоалетна
  • биде
  • пералня
  • Съдомиялна
  • вграден филтър
  • душ кабина и всеки друг компонент на системата, от който тече вода.

Колкото повече точки на прием на вода, толкова по-сложно е разположението на тръбите и толкова по-мощно е оборудването за осигуряване на работата на водоснабдителната система.

С увеличаване на броя на точките се увеличава и диаметърът на тръбите, което може да доведе до трудности при монтажа и увеличаване на цената на работата.

Съвременните технологии позволяват използването не само на метални тръби, но и на полимерни, които не са подходящи за монтаж на отоплителни системи. Всички тези нюанси са добре познати на професионалистите с богат опит. Ето защо е особено важно да поверите инсталирането на тръби в апартамент или къща на специалисти. Тъй като неграмотното или некачествено инсталиране може да доведе до факта, че трябва да направите ремонта отново – да отрежете стените, да отворите фалшивите панели, за да стигнете до вече инсталираната водопроводна система и да отстраните неизправностите.

Видове тръбопроводи

 

Има два вида водопроводни инсталации:

  • последователни с (тройник)
  • паралелни с (колектор)

В повечето апартаменти се използва класическото – последователно окабеляване, т.к той е по-икономичен, но в същото време има загуба на топлина в системата и разделяне на налягането във всички замесени точки.

Установено е, че паралелното окабеляване е по-функционално. Водата първо навлиза в колектора, а след това от него по отделни линии до всяка точка на изсмукването. Колекторът е оборудван с необходимия брой разклонителни тръби, които съвпадат по брой с броя на точките за изтегляне. При такъв тръбопровод в къщата рискът от воден чук в системата е изключен. Колекторният метод на тръбопровод е идеален за частна къща с две или повече бани, позволява ви да регулирате налягането за всеки потребител поотделно.

Фирма „Водопроводчик нет“ извършва монтаж и демонтаж на тръби за водоснабдяване, канализация и отопление. Майсторите с дългогодишен опит могат лесно да четат сложни водопроводни схеми и да дешифрират най-сложните тръбни фитинги. Работим с голямо разнообразие от тръби. Това е както класически чугун, така и модерен полипропилен. Ние не само сменяме тръбите , ние ги проверяваме за херметичност и производителност.

Фирмата има удобен график – от 8.00 до 24.00 часа. Можете да ни се обадите на 0896221099 или да оставите заявка на уебсайта и ние ще ви се обадим. Ще отнеме не повече от 40 минути от вашето обаждане до пристигането на майстора. Работим без предплащане, съвестно и независимо от обема на работа. Работата е бърза, а нашите майстори гарантират качеството на извършените услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.