ВиК услуги

Монтаж на Вана

Време е да си направите подарък! Освен това инсталирането на вана не е толкова трудоемка работа, колкото изглежда. Не е трудоемко, но все пак самостоятелното сглобяване е свързано с определени рискове.

Така че, ако най-после решите за смяна, поръчайте услугите на водопроводчик от Аква ЕМ. Тук сте винаги добре дошли и винаги ще ви помогнем за извършване на ВиК работа .

Монтаж на вана, за какво да се подготвим?

Най-често инсталирането на устройството се извършва по време на ремонта на целия апартамент или поне на банята. Но това не означава, че монтажът не се извършва отделно от ремонта.

Сменяйки ваната, можете радикално да промените външния вид на банята.

Ако оформлението позволява, местоположението на устройството може да бъде изместено; за това опитни водопроводчици ще направят необходимата инсталация на тръби.

След като сте решили дизайна, изберете опцията, която най-добре отговаря на вашия проект. Акрилните вани станаха много популярни днес, но чугунените също все още не отстъпват позициите си.

Какви са стъпките за инсталиране на вана?

Инсталацията се състои от няколко важни точки.

 1. На първо място, подготвяме място за монтаж – демонтираме старата, премахваме всичко ненужно.
 2. Преди инсталацията обърнете внимание на състоянието на тръбопроводите, вероятно тръбите ще трябва да бъдат сменени . Само когато тръбите са в ред, монтажът на ваната ще бъде добре направен. Съветваме ви да не пренебрегвате подмяната на тръбите, по-добре е да правите всичко едновременно.
 3. И така, самият процес на инсталиране започва с монтажа на краката, които след това са прикрепени към скобите на дъното. След това пристъпваме към изравняване на ваната. В случай на чугун по принцип не е необходимо да го накланяте към канализацията, но в хоризонталната равнина със сигурност трябва да се регулира с помощта на нивел.
 4. Също така е необходимо да се вземе предвид разстоянието от пода до най-ниската точка, то трябва да бъде най-малко 14,5 см.
 5. След това извършваме монтаж на дренаж-преливник и сифон. На този етап може да са необходими допълнителни адаптери и съединители, погрижете се предварително за тяхната наличност. След това се инсталира и смесителя .
 6. Ако монтажът е направен близо до стената, пролуката между ваната и стената трябва да се запълни с уплътнител. Инсталацията е завършена с тест за течове.
ВиК услуги София

Инсталирането на вана винаги е рисковано, повреждането както на чугун, така и на акрил е толкова лесно. Освен това не всеки може да свърши цялата работа херметично и в съответствие със стандартите. Ето защо, за да се лишите от проблеми и да премахнете всякакви проблеми, свържете се с професионални водопроводчици.

Поръчайте монтаж на вана сега

Можете да поръчате майстор водопроводчик от нас по всяко време, като използвате формата в сайта. Ако Ви е по-удобно да поръчате услугата по телефона, обадете ни се и наш мениджър ще направи Вашата поръчка и ще Ви посъветва по всички въпроси, които имате.

Ние предоставяме услуги:

 • монтаж на чугунена вана;
 • монтаж на акрилна вана;
 • монтаж на хидромасажна  вана;
 • монтаж на метална вана;
 • ремонт на вана ;
 • полагане на плочки в банята .

При нас работят професионални водопроводчици, от чиято работа със сигурност ще останете доволни. Ние ще се погрижим монтажа на ваната да бъде приятно събитие, ще ви помогнем да спестите време, ще направим всичко стабилно и с гаранция.

Свържете се със сервизния отдел на Аква ЕМ и монтажът на ваната ще стане за вас безпроблемно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.