Дъра-Бъра

Избор на таванен вентилатор за апартамент и къща: преглед на най-добрите модели, техните характеристики, цена и препоръки

Особено през лятото хората се нуждаят от прохлада не само навън, но и на закрито. Дизайнерските инженери са измислили много различни устройства, предназначени да охлаждат въздуха. Най-популярният от тях е, разбира се, климатикът. Но това устройство е скъпо и често е просто невъзможно да го свържете в определена стая.
Най-евтината, в същото време, налична алтернатива на този уред е вентилаторът. Не какъвто и да е вентилатор, а таванен вентилатор. През годините това устройство е придобило много модификации. Вентилаторите могат да бъдат поставени на маса, стена, под или дори на тавана. Именно за таванни вентилатори ще Ви пишем в тази статия, стига да я прочетете до самия край.

Таванният вентилатор работи по същия начин като устройствата, с които сме свикнали. Той има няколко скоростни режима, които регулират въртенето на лопатките. Въздухът се ускорява, като същевременно предотвратява застояването му на място, вентилаторът пречи на отоплението на помещението.

Днес са известни много разновидности и видове такива устройства. Те могат да бъдат класифицирани по форма, по брой остриета, по монтаж и предназначение.
Такова устройство може да бъде както прибиращо, така и разбъркващо. Това означава, че някои вентилатори пропускат въздух през системата за филтриране и го пускат навън, докато разбъркващите вентилатори просто разпръскват кислорода в стаята.

Разделено на:

аксиални и центробежни,
с лопатка и турбина.

Повечето модели, предлагани на пазара днес, са предназначени за пода. Монтажът на тавана обаче постепенно набира популярност поради своя ярък и интересен дизайн.

Такива вентилатори са устройства, които могат да бъдат окачени на тавана или вградени в него. Материалът, от който може да се направи тази единица, е разделен на:

метал,
стъклена чаша,
пластмаса,
и дори дърво.

Такова устройство е оборудвано с регулатор на скоростта, както и с друга важна функционалност. Например много модели предлагат обратна работа. Има сензор за присъствие, който включва устройството, когато хората се появят в стаята.

Естествено, с появата на новите технологии, и екстрите се увеличават.

Окаченият вентилатор изпълнява няколко важни функции едновременно:

Първо, с правилния стил, той ще допълни елегантно интериора.
На второ място, той ще служи като допълнително осветително тяло.
Третият плюс несъмнено е основната функция на устройството, а именно създаване на прохлада.
Вентилаторът може да бъде инсталиран както в апартамент, така и в селска къща, стая и офис, хотели, вили, както и в лятната кухня.

Прегледи на таванни вентилатори: плюсове и минуси
За съжаление нито едно устройство не е перфектно. Така е и в този случай. Таванните вентилатори имат както редица значителни предимства, така и недостатъци, които клиентите са установили по време на работа. Но нека започнем с положителните страни.

Така че, таванният вентилатор определено е красив и оригинален аксесоар, който ще допълни интериора.
Много хора отбелязват ефективността на такова устройство, защото наистина върши добра работа на своята задача.
Третият плюс е ниската цена в сравнение с климатика. Ако обаче искате да закупите дизайнерски фенове, ще трябва да надплатите.
Четвъртото е наличието на допълнителна функционалност, която значително ще опрости живота ви.

Финални думи

Онлайн съществуват много магазини, предлагащи таванни вентилатори, но Shop-Online.bg си струва да разгледате в детайли. Продуктите са евтини, качествени, а обслужването – просто перфектно.

Author

djunev@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.