Дъра-Бъра

Да се обзаведем с нови мебели

Предизвикателството да обзаведете жилището си по мечтан начин е сериозно, интересно и същевременно крие много рискове.

Всеки човек има вещи, които не използва, но не може и да изхвърли. Същото е и с обзавеждането вкъщи – някои мебели са износени, скъсани, счупени, все още стават за нещо, но искате да ги смените и пак не ги изхвърляте. Е, какво да ги правите тогава? – Освежете ги, придайте им нов вид, въведете ги в употреба отново! Ето как да направите това:

Развихрете въображението си – украсете ги, използвайте спрейове, бои, шаблони, други интересни детайли. Рисувайте, оцветявайте, освежавайте! Ако обичате книгите и имате библиотека или скрин, пълен с книги, може да го „състарите“, за да изглежда още по-ценен и автентичен. Трябват ви четка и боя – взимате вещта, покривате я с един слой боя, а после с втори, като цветът му е подобен на първия. Вземете непотребна кърпа или парцал и забършете втория слой около ръбовете и ъглите. Ако имате четка за рисуване наблизо напръскайте така, че да се получат точки навсякъде.

Да, готови сте!

Съвсем в другата крайност, можете и да придадете на различни мебели неповторим вид. Разнообразете дома си, направете всяка стая уникална сама по себе си. В една поставете люлеещ се стол, а в друга – украсете детското бюро с разни елементи, например.

Разбира се, винаги може просто да възстановите мебелите. Изчистете ги, боядисайте ги, нека отново бъдат същите.

За да се развеселите, пък, може да покриете различни повърхности с мозайки – столове, маси и други. Покрийте ги с цветни парченца стъкло или плочки, заложете на собствения си стил и вкус!

Бъдете смели в решенията си, креативни и щури. Опитайте, начертайте нещо с лист и химикал, разпишете цветовете, разгледайте онлайн предложенията на мабели и съчетания и след това сте Вие, лесно можете да преминете към самото обзавеждане.

Обобщение на написаното. Идеята е от ключово значение. Черпете идеи и вдъхновение от различни онлайн издания.

Author

djunev@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.