Дигитален маркетинг

Да поговорим за външната реклама

Каква може да бъде външната реклама и ефективна ли е тя днес?

Рекламата е важен търговски атрибут, който се предлага в много форми и разновидности.

Ефективното средство за връзки с обществеността

Външната реклама се счита за най-ефективното средство за връзки с обществеността, тъй като работи за всички категории от населението и достига до голям брой хора всеки ден.

Какво представлява външната реклама: как се появи и разви?


Външната реклама обобщава всички средства за популяризиране на стоки и услуги, които се намират на открито. За първи път се появява едва през 19 век, преди това хората се разбират с малки бележки във вестниците. Първите форми на външна реклама не се различаваха по разнообразие, тъй като бяха само плакати с различни размери, залепени на щандовете на гарата или на площада.

Във времето външната реклама на улицата се развива по същите канони, както в останалия свят. С промяната на политическите тенденции обаче се промени и отношението към рекламата. Например, видовете външна реклама бяха ограничени до витрини и табели. За да не имитира капиталистическия свят. Напредъкът на политическите възгледи беше изразен в покривните конструкции, където беше изложен лозунгът. Най-вече външната реклама се използва по време на политически празници, когато лозунги украсяват улични банери и огромни плакати.

След 90–те години пазарът престана да бъде монополизиран от местни стоки, така че се появиха много рекламни агенции. Оттогава външната реклама започна да се развива бързо не само в България, но и по целия свят. Започват да се използват компютърни технологии и широкоформатен печат.

Интересни факти за външната реклама


Учените смятат скалните рисунки за първия пример за външна реклама. Въпреки че самата теория не се подкрепя от всички, се смята, че сцените на лов са били призив към други хора, което е в съответствие с действието на съвременната реклама.
В България, преди години политическите плакати се смятат за едни от първите официални представители на този тип реклама.

Днес, все още много хора ползват външна реклама, представяйки обектите си в най-добрата им светлина. Чрез нея може да се привлекат много клиенти, да се подобри представянето и корпоративния имидж.

Ако търсите рекламна агенция, която да Ви изработи външна реклама, то разгледайте предложенията от www.vivipa.eu

Author

djunev@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.