Строителство

Цена на услугите на интериорен дизайнер

Интериорният дизайнер на апартамент преди около десет години беше част от елита, тоест собствениците на недвижими имоти изключително в елитния сегмент. Но всичко се променя и услугите на интериорен дизайнер, чиято цена е повече от приемлива, стават все по-търсени.

Днес „Ем Строй Ремонти”, студио за интериорен дизайн и ремонт в София,  ви кани да разберете как се различават различните интериорни дизайнери и резултатите от тяхната работа. След като прочетете статията, определено ще разберете сами какво да правите, когато трябва да направите качествен основен ремонт на апартамента.


Каква е цената на услугите на интериорен дизайнер в София

В интернет можете да намерите напълно различни цени, започващи от 30 лв на 1 м2. Но честно казано, просто не е сериозно. Помислете сами кой от професионалистите е готов да направи дизайнерски проект за апартамент от 100 м2 за 3000 лв. Такива цени могат да бъдат предложени в няколко случая:

  • Ако начинаещ специалист бъде взет на работа, за когото ще бъдете първият, добре или вторият клиент. Дали искате да се превърнете в експеримент за собствените си пари, разбира се, вие решавате.
  • Когато ви дадат не проект, а „смешни снимки“, които няма да донесат никаква практическа полза на строителите и майсторите. Първоначално е необходим дизайнерски проект, който да предостави чертежи, спецификации и отчети за ремонт.
  • Ако няма гаранции за резултата, тъй като всъщност няма споразумение за сътрудничество. Тогава, в този случай, дълго ще обяснявате, че сте имали предвид нещо друго. И както разбирате, законно не можете да докажете по никакъв начин своя случай.

Кои интериорни дизайнери работят в Ем Строй Ремонти

Нашият мениджър се отнася много отговорно към подбора на специалисти. Важно е да разберете, че работим от 2010 г. и екипа ни е завършен. Така че говорим за подбор на служители, който се проведе преди няколко години. И така, обратно към въпроса. Служителят за подбор на персонал избра измежду стотици кандидати в многоетапен процес на подбор. В резултат на това най-добрите интериорни дизайнери на София работят в персонала на нашата организация. Освен това подборът на служители се извършва не само по професионални, но и по лични качества. Това е изключително важно, тъй като трябва да ви е удобно да общувате с дизайнера.

Но дори и след като се набере персонал, никой не се отпуска. Това означава, че за да бъдат в крак с актуалните тенденции и промени, дизайнерите редовно подобряват своите умения. Работейки с нас, вие не просто ще сте в крак с времето. Ние сме про активни, предлагаме ви нещо, което няма да загуби актуалност, поне в близко бъдеще.


Каква е разликата между добър дизайнерски проект и лош?

Първо, струва си да кажем няколко думи за това какво имаме предвид под лош дизайн. Така че има няколко опции, всяка от които е по-добре да се разгледа отделно.


Примерен проект

Сигурно сте се изненадали да видите типично решение сред така наречените лоши опции за вас. Всъщност това е лесно обяснимо. Основната задача на дизайнерския проект е да отразява вашето вътрешно състояние чрез интериора. Той трябва да ви позволи да създадете условия във вашето жилищно пространство, които са възможно най-удобни за живеене, като се вземат предвид интересите и начина на живот на всеки член на семейството. И сега обратно към типичните проекти. Как типичният дизайн може да вземе предвид вашите индивидуални характеристики? Отговорът е очевиден – няма начин.

Той е предназначен за мнозинството, за да задоволи повече или по-малко вкусовите нужди и да осигури функционалност за използване на пространството. Много дизайнери на свободна практика не вземат предвид нито състава на семейството, нито броя и вида на оборудването, което използвате, нито любимите ви дейности, за които трябва да организирате отделна зона в апартамента. В резултат на това ще ви липсва светлина, контакти, тишина и по принцип рано или късно елементите на декорация и мебели, които са неудобни и неприятни за вас визуално или тактилно, просто ще започнат да дразнят.

Има само един изход от ситуацията – да поръчате индивидуален дизайнерски проект, както предлага „Ем Строй Ремонти”. Можете да разберете как се различава и колко струва  на съответната страница на нашия уебсайт .


Неосъществим проект

Ако се обърнете към неопитен дизайнер и вече споменахме това, тогава ставате участник в експеримента. Дали резултатът ви харесва никой не знае, дори самият дизайнер. И най-вероятно той не разбира как ще изглежда интериорния дизайн на апартамента след ремонта. А и да има 3D визуализация, тоест да я включи в цената, едва ли ще е реално.

При поръчка на дизайнерски проект в „Ем Строй Ремонти” в цената винаги е включен триизмерен модел на пространството, който е 99,9% реалистичен. А това означава, че ще разберете точно какъв ще бъде апартаментът след ремонта, до всеки елемент от декора. Но да се върнем на въпроса за неосъществимия проект, ние не отговорихме.

И така, дизайнерът е направил проекта както той вижда и намери за добре. Вие плащате за работата му, давате документи на специалисти по ремонта. Те вдигат рамене в отговор, тъй като нарисуваното пространство не може да бъде оживено. Това може да се отнася до ставите на повърхности, крепежни елементи, окабеляване на инженерни мрежи в помещенията. Тоест в резултат на това интериорът ще изглежда по различен начин, ще бъде направен от майстори по тяхна преценка. Или ще бъдете принудени да поръчате нов дизайнерски проект, но този път се обърнете към професионалисти.


Остарял дизайн

Тази опция е не по-малко обидна за вас от предишната. И същността му се състои в това, че плащате на дизайнера за проект, който би бил актуален преди 5 години. Просто дизайнерът не следи тенденциите в света на дизайна и не знае, че те вече не го правят. Може би ще кажете, добре, така да бъде, вие също не винаги сте наясно. Но е факт, че клиентът не трябва да се гмурка дълбоко в проблема. Това е задачата на дизайнера, за изпълнението на която плащате пари. Ако нямате нищо против да платите за остарял интериор на същите цени като съвременния дизайн на апартамент, тогава това е вашият избор.


Защо цената на интериорния дизайнер да не е ниска?

Приемлива може би, но ниска – не. И не само това изисква много опит и отличен вкус. Дизайнерският проект включва голям списък от документи, които ви позволяват като клиент:

  • Без да се притеснявате как да обясните на екип от работници какво да правят и как. Вие не се нуждаете от това, защото дизайнерът изпраща готови чертежи, сканиране на стени и диаграми, които са ясни инструкции за действие на специалистите по ремонта. Разбира се, ако това е висококачествен дизайнерски проект на опитен специалист.
  • Разберете предварително колко ще струва ремонтът на апартамент според дизайнерски проект. Приложен е списък със себестойността, като в него са включени материалите и мебелите, които проектът предвижда.
  • Знайте как ще изглежда апартамента след ремонта. В края на краищата работата включва 3D визуализация, която ви позволява да оцените визуалния компонент дори преди ремонтните специалисти да започнат работа.

Освен това, като се свържете с „Ем Строй Ремонти”, вие получавате допълнителни ползи от сътрудничеството. Например, ако поръчате проектиране и ремонт на апартамент от нас  , тогава ние ще започнем грубата работа дори преди проектирането да е напълно завършено. Има такава възможност, поради факта, че проектантът и майсторът работят в един офис.

И да, майсторът, назначен за обекта, ще бъде във връзка 24/7, ако внезапно имате въпроси. Въпреки че това е малко вероятно, ние се грижим за организацията и координацията на процесите изцяло, без да ви разсейваме и да не ви досаждаме с въпроси относно ремонта. А понякога самите клиенти трябва да изпълняват функциите на майстор поради факта, че наетата фирма не е в състояние да изпълни задълженията си за ремонт до ключ.


Как да поръчам дизайнерски проект за апартамент в „Ем Строй Ремонти”

Заповядайте  в нашия офис или дизайнерът идва на адрес, за да се запознаем и обсъдим предварително вашите желания. След това попълвате въпросника, който ни позволява да разберем до най-малкия детайл какво трябва да бъде и какво не трябва да бъде в бъдещия интериор след ремонт.

Освен това се договаря подробна оценка на работите с фиксирана цена. Ние не променяме цената на ремонта в процеса, вие предварително разбирате колко ще похарчите. Сключва се споразумение, в което се вземат предвид интересите и на двете страни. Между другото, дори има клауза, че плащаме неустойка за неспазване на сроковете. Е, след спазване на формалностите започва творческият процес, резултатът от който 100% ще надхвърли вашите очаквания. Обадете се на: тел. 0896221099

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.