Здраве и Красота

3D Photoner: преносимо козметично устройство

3D Photoner: преносимо козметично устройство

за нехирургично подмладяване

3D Photoner е сложен фотохромен, ултразвуков апарат за облъчване, създаден специално за използване в домашни условия и предназначен за редовни козметични процедури, които се препоръчват да се извършват 1-2 пъти седмично. Уредът няма ограничения за възраст и тип кожа.

Козметичният уред съчетава ефективната техника на ултразвуков микромасаж с честота 3 MHz и лек фотохромен (светъл) ефект със спектър от вълни с различна дължина (червено, синьо, зелено).

Интензитетът на козметичните продукти в дует с 3D Photoner се увеличава многократно, тъй като с помощта на ултразвук извършваме козметична процедура, наречена „фонофореза“: повишава се пропускливостта на кожата, кръвоносните съдове и клетъчните мембрани, което създава условия за повишена проникване на активни компоненти.

По този начин устройството се основава на 3 ефективни метода на козметологията:

1. Ултразвукова терапия : другото име на метода е „сонодерма“ (в превод от гръцки: sonic – звук и derma – кожа). Ултразвукът е механични трептения – вибрационен масаж.

Дълбочината на проникване на ултразвуковите вълни се определя от честотата – колкото по-висока е честотата, толкова по-добре се абсорбират от тъканите и толкова по-дълбоко проникват.

Апаратът 3D Photoner използва високочестотни ултразвукови трептения с честота 3 мегахерца, така че въздействието на ултразвука е само в кожата (от 0,3 mm до 1 cm), което гарантира пълната безопасност на метода.

Какво е 3 мегахерца? Херц се определя като броя на трептенията за една секунда. Един мегахерц е равен на един милион херца. И така, 3D Photoner въздейства върху клетките на кожата с честота, равна на 3 милиона пъти за една секунда!!!

Ултразвуковите вибрации карат тъканите и клетките на дермата вълнообразно да променят своята плътност – да се компресират и разширяват. Такъв микромасаж на меките тъкани на клетъчно ниво има мощен стимулиращ ефект, предизвикващ траен лифтинг ефект, като в същото време не разтяга и не наранява кожата! Подпомага възстановяването на уморената зряла кожа и подобрява състоянието на проблемната кожа на всяка възраст.

2. Фотохромотерапия : към подмладяващия и лечебен ефект на ултразвуковото лъчение се добавя действието на светлинни вълни от различни цветове: червено, синьо и зелено. Светлината е енергия – основата на жизнения цикъл на планетата Днес вече е доказано, че нашето тяло преобразува светлината в електрохимична енергия, която, активирайки веригата от биохимични реакции в клетката, ускорява метаболитните процеси в тъканите, укрепва тяхната жизненост и стимулира обновяването на цялото ни тяло. А цветът, казано по-просто, е усещането, което човек получава, когато светлинните лъчи попаднат в окото му.

Всеки цвят има своя собствена дължина на вълната и своя собствена честота на излъчване – своя собствена енергия. Светлинните вълни се делят на дълги, средни и къси.

Най-силната енергия и дълга вълна на червения цвят, средна – в жълти нюанси, най-слабата – в синьо.

В началото на 20-ти век френският психолог Шарл Фере потвърждава на практика наличието на телесни реакции към цветните ефекти. Сравнителните данни за кръвното налягане позволиха да се формулира основният закон: силата на мускулните контракции и скоростта на кръвообращението се увеличават от червено и намаляват от синьо.

3. Фонофореза: за работа с апарата можете да използвате контактна среда: гелове, емулсии, водни или маслени разтвори. Количеството и качеството на козметичните продукти на TianDe позволява на всеки от нас да намери подходящ продукт за процедурата. Универсално средство е хидратиращият крем. Овлажнителите могат да се използват за всеки тип кожа.

Ултразвуковият микромасаж на клетъчно ниво осигурява:

активиране на метаболизма вътре в клетките
, подобряване на кръвообращението в тъканите, укрепване на лимфната циркулация, което води до подобряване на храненето на тъканите и ускоряване на регенеративните процеси на
насищане на клетките с кислород и подобряване на имунитета на кожата,
увеличаване на синтеза на колаген, еластин и хиалурон киселина, които са необходими за еластичността и еластичността на кожата;
премахване на спазмите на мимическите мускули, които образуват бръчки, и в резултат на това броят и дълбочината на бръчките значително намаляват;
нормализиране на мастните жлези, бактерициден ефект;
изглаждане на белези, премахване на оток;
намаляване на броя на пигментните петна и луничките.

Показания за използване на ултразвук:

зряла кожа с признаци на повяхване, суха кожа;
наличието на бръчки и кожни неравности;
забележима „втора брадичка“;
има пигментни петна и поглъщания;
има отоци, включително в областта на очите и „торбички“ под очите;
има купероза (т.нар. постоянно разширение на капилярните съдове на лицето),
акне, белези след акне, белези, неравен тен, бледност.

Противопоказания за използването на ултразвук

бременност (всеки срок).
повишена чувствителност на кожата и алергични реакции;
хронични кръвни заболявания;
индивидуална непоносимост;
остри възпалителни процеси (особено гнойни)

Ефекти на светлинното лъчение върху кожата:

Червен спектър — енергия, подходяща за всички типове кожа + 35, перфектно съчетана с всякакви възстановяващи и подмладяващи продукти.

Прониквайки в кожата на дълбочина 8-10 мм, той активира дейността на фибробластите, основните клетки на дермата, които произвеждат регенериращи фактори и синтезират колаген, еластин и други протеини, които зависят от състоянието на кожата.

Колкото по-активно работят фибробластите, толкова по-здрава е кожата и толкова по-висока е нейната способност да лекува и възстановява.

Светлинното излъчване на червения спектър води до укрепване на стените на съдовете, предизвиква затопляне, което подобрява кръвообращението, активира метаболизма, стимулира растежа на нови клетки и възстановяването на колаген, поради което се облекчават мускулните спазми и се активира регенерацията на тъканите , което води до намаляване на бръчките и кожата става по-еластична и гладка

Зеленият спектър е подходящ за „смесена“ кожа, склонна към раздразнения и зачервявания. Ефективно успокоява кожата, облекчава дразнене, зачервяване, подуване. Полезен при купероза.

Зелената светлина се състои от дълговълново топло жълто и късовълново студено синьо – следователно има хармонизираща енергия – регулира БАЛАНСА.

Терапевтичният ефект е свързан с нормализиране на процесите на възбуждане и инхибиране в кожата – хармонизиране.

Зеленият спектър действа на дълбочина 3-5 мм, върху горния и средния слой на кожата – епидермис и дерма.

Зеленото лъчение активира работата на кожните клетки, подпомага насищането на кожата с кислород, подобрява кръвообращението, укрепва капилярните съдове, подобрявайки състоянието на куперозната кожа. Имайки дрениращ ефект, той кара лимфните съдове (нашият портиер в тъканите) да работят по-активно, следователно: успокоява кожата, облекчава раздразнението и зачервяването, премахва токсините и намалява подпухналостта на лицето.

Светлинното излъчване със средна дължина на вълната е идеално за извършване на процедури на челото и очите.

Синият спектър е оптимално подходящ за мазна кожа, склонна към чувствителност, за проблемна пореста кожа, с наличие на възпалителни процеси, комедони и акне във всяка възраст.

Действие: Синият цвят (светлина) успокоява, има бактерицидно действие, облекчава мускулното напрежение.

Терапевтичната стойност на синия спектър е голяма: използва се при различни възпалителни заболявания, при лечение на екзема, гнойни лезии на кожата и сърбеж.

Синьото лъчение, проникващо на дълбочина от половин милиметър (0,5 mm), нормализира производството на мастна секреция, стеснява порите, възстановява процесите на самопочистване на кожата, помага в борбата с черни точки и акне, намалява зачервяванията, прави кожата изпънати, еластични и сияещи от здраве.

Подготовка на лицето за апаратната процедура

Почистете и избършете лицето с тоник. 1 път на 7-14 дни, в зависимост от типа кожа, е полезно да се извърши процедурата след пилинг.
Кожата трябва да бъде идеално чиста, когато е изложена на ултразвук, в противен случай частиците мръсотия могат да достигнат по-дълбоките слоеве на кожата и по този начин да причинят възпалителни процеси.
Нанесете равномерен слой върху кожата на лицето от избрания от вас козметичен продукт TianDe, който е подходящ за вашия проблем.
Хидратиращият крем се препоръчва да се нанася върху мокра кожа след тоник. Количеството на продукта трябва да е достатъчно, за да може устройството лесно да се плъзга по кожата. Препоръчително е да нанесете малко гел и върху излъчвателя.
* Ако можете в процеса на плъзгане, потопете дланта си в предварително приготвена хладка преварена или минерална вода и, като изтръскате излишната вода, овлажнете кожата.

Препоръки за работа с уреда 3D PHOTONER

Най-добре е да работим с уреда вечер след повърхностно почистване, тонизиране, нанасяне на необходимия крем или гел за решаване на текущия проблем, 1-2 пъти седмично.

Свържете устройството към мрежата и проверете готовността му, като натиснете бутона „ON/OFF“
Ако индикаторът светне, можете да преминете към следващия етап.

За различни нива на интензитет на облъчване с УЛТРАЗВУК използвайте бутона „Sonic“:

Ниска — ниска интензивност;
Midlle — средна интензивност;
Висока — висока интензивност

За да изберете цвета на излъчване по време на ФОТОТЕРАПИЯ, използвайте бутона „Фотон“:

Първото натискане на бутона е червена светлина;
втората е синя светлина;
третата е зелена светлина;
четвъртото натискане на бутона изключва работния режим

Режимите на ултразвукова терапия и фототерапия могат да се използват както заедно, така и поотделно.

По време на първите две до три процедури се препоръчва да се използва нисък интензитет на ултразвук – индикаторът за ниска светлина,
след това да се премине към средна средна и, ако е необходимо,
след 2-3 седмици – към висока висока.


За кожата около очите се препоръчва средният интензитет на ултразвука и зеленият цвят на фототерапията.
Необходимо е бавно да плъзнете устройството по кожата на лицето с прогресивно, а не кръгово движение, като изчислите скоростта така, че движението от брадичката до ушната мида да отнеме 5 секунди.
Излъчвателят трябва да се движи непрекъснато по кожата.
Не спирайте излъчвателя върху кожата за повече от 1-2 секунди!
Движение само в посоки отдолу нагоре или дясно/ляво симетрично, равномерно масажиране на кожата на лицето (класически масажни линии с най-малко разтягане).
Уверете се, че излъчвателят е в близък контакт с кожата на лицето.
Първо се препоръчва да се третира повърхността на кожата от дясната страна на лицето за 4 минути, а след това от лявата страна (за точност на процедурата можете да използвате таймер).

Основната грижа отнема 8 минути + 2 минути за масаж на кожата около очите.
Като цяло процедурата се извършва в рамките на 10 минути.
След това време устройството се изключва автоматично.
Погрижете се за очите си! Използвайте устройството с всеки цвят със затворени очи.
Да не се използва: в областта на щитовидната жлеза, върху очите, лигавицата на устните, върху увредена кожа (дерматити, изгаряния, след депилация, сърбящи участъци по кожата).

3D PHOTONER – „мини салон за красота в дамска чанта

Първо, финансови спестявания в сравнение с козметичните процедури в салона;
Второ, ефективността на подмладяването не е по-ниска от тази, постигната при комплексна грижа в козметичен салон;
Трето, спестяване на време. Няма да е необходимо да отделяте време за посещение в салона за красота, тъй като 3D PHOTONER може да използвате във всеки удобен момент/ Но все пак най-доброто време е сутринта!
Четвърто, процедурите не могат да бъдат прекъсвани, устройството е верен спътник на вашите командировки, туристически пътувания, почивки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.